+8 votes
820 views

Me jep dot kush disa pika te forta te seciles dhe me ke duhet te filloj te ndertoj Applikacione Android? Kam njohuri fillestare ne programim, si C/C++ dhe pak Java.

asked in Programim by (960 points)   | 820 views

Nese pernime tu ka ba jeta pishma puno me Xamarin, nese e don ende jeten puno me React Native

4 Answers

+1 vote
Best answer

android studio per mua

answered by (560 points)  
selected by
+2 votes

Xamarin te jep mundesine te krijosh aplikacione per android dhe ios me te njejtin kod ndersa android studio te lejon zhvillim per aplikacione android. Xamarin perdor gjuhen C# ndersa Android Stdudio Java. Tani e vendos ti se ku ke njohuri apo cili eshte targeti jot. Gjithsesi per te mesuar zhvillim android ne java ka me shume resurse sesa te mesosh zhvillim me C#.

answered by (590 points)  
+1 vote

Xamarin te jep mundesine te besh applikacione per : Android , IOS dhe Windows por kushton . Nuk eshte free.

Gjuha C#

Android Studio te jep mundesine te krijosh vetem programe Android ne gjuhen : JAVA

answered by Fillestar (1.2k points)  

Android Studio ka support me te madh neper komunitete online apo forume per diskutime. Duke qene se ke informacion ne Java te sugjeroj te fillosh aty.

0 votes

Nese ti kerkon qe te zhvillosh njekohesisht dhe programe per Android , iOS dhe Windows Phone (ky i fundit pothuajse ka marr fund), atehere te sugjeroj te perdoresh Xamarin. (Duhet te informohesh qe per te krijuar App per iOS duhet te kesh nje pc Apple, pra zhvillohet vetem nepermjet sistemit MAC OS), ndersa per Android mjafton dhe pc Windows OS. (Gjuha perdorur eshte C#).

Ndersa nese je i interesuar vetem per Android atehere meso Java dhe Android Studio eshte i lehte per tu perdorur.

Te uroj suksese ne ate qe do vendosesh!

answered by Specialist (3.3k points)  

Faleminderit!

Mirë se vini në StackOverFlow Albania, ku mund të bëni pyetje dhe merrni përgjigje nga anëtarët e tjerë të komunitetit.

 1. redian.copa

  140 pikë

 2. HyGert Metallari

  140 pikë

 3. EvaPartin814

  100 pikë

 4. Surrealtudo41

  100 pikë

Dhurata mujore
1. Vendi pare: Profesor
2. Vendi dyte: Mjeshtër
3. Vendi 3: Student

16 në linjë
11 Antar dhe 5 mysafir
Vizitat sot : 3846
Vizitat e djeshme : 5789
Të gjitha Vizitat : 232135
62 questions
118 answers
108 comments
2,139 users